over mij

Over mij

Nineties girl met stijl haar

Ik ben opgegroeid in de jaren ’90. Er was er toen maar één manier om je haar te dragen: glad en stijl! Ik kon me niet voorstellen hoe het was om mijn haar ‘natuurlijk’ te dragen. Dat was een ‘no-go’. En dan de eerste keer dat ik mijn haar straightte; ik was een jaar of dertien en de geur die daarbij vrijkwam kan ik nog oproepen, heel chemisch.

Is mijn haar echt zo lelijk?
Op een gegeven moment ontdekte ik keratine behandelingen. Geloof me, dat is het ook niet. Ik begon me steeds vaker af te vragen hoe mijn haar was vóórdat ik het chemisch behandelde. Was het zo onhandelbaar als ik me kon herinneren? Is het echt zo ‘lelijk’? Zou ik er nu wel iets moois van kunnen maken?

Weg met de stijltang!

Hier startte mijn ontdekkingstocht. Ik besloot mijn stijltang achter in mijn kast te leggen en mijn haar niet meer chemisch te behandelen. De hernieuwde kennismaking met mijn eigen krullende haar was verrassend, maar ook zeer confronterend. Moest ik echt eerst 36 worden om erachter te komen dat ik zo’n mooi haar heb? En dan ben ik nota bene ook al zestien jaar kapper.

Eyeopener

Ja, je leest het goed: ik ben al zestien jaar kapper en wist nog steeds niet hoe mooi mijn krullen zijn. Ineens viel het kwartje. Ineens was me duidelijk waarom ik niet wist hoe ik met mijn krullen om moest te gaan. De beauty industry is er simpelweg niet op gericht. Het is me niet geleerd, en jou misschien ook niet.

Zo blij met mijn krullen
Lang heb ik  gedacht dat mijn haar lelijk was. Niks is minder waar. Nu ik weet hoe ik mijn krullen moet behandelen en knippen, kijk iedere dag met heel veel plezier in de spiegel. Dagelijks krijg ik complimenten over mijn haar. Ik ben blij met mijn haar!

Curl Crush

Ik heb de salon geopend waarvan ik zou willen dat die er was toen ik hem nodig had. Een salon waar je krullen goed behandeld worden en waar je leert hoe je het beste om kunt gaan met je natuurlijke krullen: Curl Crush!

Musthaves voor Krullen

En toen ook nog een webshop. Ik merk dat er online heeeel veel webshops zijn waar producten worden verkocht voor krullen. In die webshops worden vaak heel veel verschillende soorten producten verkocht. Leuk als je weet wat je moet hebben maar dat is voor vele dames met krullen niet het geval.
Deze webshop biedt alleen de producten aan waarvan ik 100% zeker weet dat ze geschikt zijn voor krullen en ik werk er iedere dag mee in de kapsalon.

Online Krullen Styling Cursus

Het stylen van je krullen is soms iets wat tijd kost voordat je het doet met het gewenste resultaat. Natuurlijk krijg je alle tips mee uit de salon maar er komt tijdens de afspraak zoveel op je af dat je ook weer veel vergeet. Vandaar deze online cursus. Ik laat je in 4 video’s stap voor stap zien hoe je je eigen haar in de krul krijgt zoals ik het doe.

Liefs,
Sarina